Natur och kulturkryssning

}

13.00-16.00

525 kr ordinarie
495 kr senior

Uddevalla: 9 maj, 18 aug
Lyckorna: 11 maj, 24 aug

En dag fylld av äventyr och kunskap

Med stor entusiasm och en otrolig förmåga att dela med sig av sin djupa kunskap, tar guiden Jan med oss på en dagstur på fjordarna.

Jan Uddén är inte bara en biolog och ekolog – han är en mästare på att locka fram naturens hemligheter och avslöja historiens gåtfulla skatter. Med årtionden av erfarenhet, både som biolog på Bohusläns Museum och som radioprofil på Sveriges Radio P4 Väst, har han svarat på otaliga frågor om djurliv och anlitats som expert när ovanliga arter dyker upp.

Men det är inte bara naturen som står i fokus under Jan Uddéns vägledning. Med en lika imponerande kunskap om Bohusläns rika kulturhistoria, tar han dig med på en resa genom tiden, där varje sten, varje strandkant gömmer en berättelse.

Och under resans gång, när Jan fyller dina sinnen med fågelexpertis, spännande historiekunskap och skärgårdsupptäckter, får du också njuta av kulinarisk smakupplevelse.

Låt dig förföras av Byfjordens legendariska fisksoppa 2.0, ackompanjerad av det goda tångbrödet. Eller välj alternativet kockens ´köttsuppe´, en rätt som är lika mättande som den är utsökt.

Boka din plats nu och låt resan börja!

Vår guide – biologen som bor i ett naturreservat

Jan Uddén, fotograferande expert på fåglar och fågelekologi samt författare. Jan har studerat zoologi, botanik, geovetenskap och biologi på Göteborgs universitet. Jobbade många år på Bohusläns museum som biolog och ekolog.

Han delar frikostigt med sig av sin kunskap om detta landskap med alla dess vittnesbörd om inlandsisens framfart och mångfald av biotoper.

Bra att veta!

  • Självklart finns veg. alternativ
  • Bordplacering under middagen
  • Ombord finns alkoholrättigheter
  • Endast förbokning 
  • Ta gärna med kikare!
Jan fotograferar
Jan Uddén

Info

Avgång: Uddevalla
Avgång: Lyckorna

M/S Byfjorden

Viss tillgänglighetsanpassning