Berättarbåten

}

18:00 – 20:30

475 kr vuxen
445 kr senior
375 barn upp till 14 år

Uddevalla: 22 maj, 12 juni, 21 aug, 4 sep
Lyckorna: 29 maj, 28 aug

Kända Uddevallaprofiler berättar om den passion som driver dem genom livet

God mat, spännande livsöden, kvällsljus över fjorden är en oslagbar bra kombination.

 På Berättarbåten bjuds du in att uppleva bredden av denna plats genom ögonen på lokala, starka profiler. Kända ansikten, välbekanta röster och legendariska gestalter delar sina hjärtan och berättar om den passion som driver dem genom livet.

Uddevalla är mer än bara en stad; det är ett smycke på Bohusläns kust, omfamnat av fjordar, grönskande landskap och spännande männiksor. Och att vara en del av Uddevallas historia är inte bara en ära, det är ett ansvar som de bär med stolthet och ödmjukhet. Men upplevelsen slutar inte vid orden. Ombord på Berättarbåten väntar även en kulinarisk upplevelse. Bohusläns nya landskapsrätt, musselbullar med enastående tillbehör, är en hyllning till det bästa av lokala råvaror. Därefter avrundas måltiden med en klassisk dessert, äggost med björnbär, vars smaker dansar på tungan och väcker minnen från en svunnen tid.

Vi kan med glädje presenteras 2024 års kunniga och charmerande personligheter som kommer att lotsa dig genom en unik kväll ombord, med god mat och sina egna berättelser.

 

Bra att veta!

  • Alternativ till musselbullar är köttbullar
  • Självklart finns veg. alternativ
  • Bordplacering under middagen
  • Ombord finns alkoholrättigheter
  • Endast förbokning 

Info

Avgång: Uddevalla
Avgång: Lyckorna

M/S Byfjorden

Viss tillgänglighetsanpassning

Låt oss presentera Berättarna!

22 maj

Avgång: Uddevalla

Jienny Gillerstedt

Poddande fd stuntkvinna som sadlat om till samtidsarkeolog och jobbar nu på Bohusläns Museum som utställningsproducent. En av hjärtefrågorna där, är att presentera en mer jämnställd historia än den som tidigare visats.

29 maj

Avgång: Lyckorna

Johanna Abrahamsson

Cirkusprinsessa som driver Cirkuskvarnen i Grohed och utsedd till Uddevallaambassadör 2024. Hon startade sin karriär hos Reino i just Grohed, sen blev det studier och jobb i Frankrike, Tyskland och Ryssland. 

 

 

12 juni

Avgång: Uddevalla

Lars Bäckström

Samhällsengangerad konstintresserad fd lärare, riksdagsledamot och landshövding vid Västra Götaland. Numera krönikör i Bohusläningen som är drivande i projektet Fjordtorsk bl a.

21 augusti

Avgång: Uddevalla

Janne Dahl

Infödd uddevallabo, ordförande i Uddevalla varv och industrihistoriska förening med stort intresse för Uddevallarederierna under ångbåtsepoken och som gärna bjuder på bohuslänska visor på klarinetten.

28 augusti

Avgång: Lyckorna

Stefan Edman

Biolog, föreläsare och författare till ett 50-tal böcker, bl a Bohuskusten förr och nu och Förundran – natur som ger livslust. Aktuell med dokumentärfilmen: Sveriges saltaste kust

4 september

Avgång: Uddevalla

Annette Hansson

VD på Lane Loge som firar 40 år i år och årligen arrangerar Västkustens dansfestival. Där Annette tar emot stuggäster från hela världen. Hon brinner även för svensk matkultur och arrangerar gärna bröllop.